O podjetju

Konstruiranje in izdelava orodij MENART d.o.o.

MENART KONSTRUIRANJE IN PROIZVODNJA ORODIJ D.O.O.
MENART D.O.O.
Poljska cesta 21,
3210 Slovenske konjice

E-pošta: menart@menart.net
Telefon: +386 (0)3 758 08 61

 

Razvoj podjetja:

2021 – Podjetje uspešno zaključuje prvo fazo Akademije trajnostne poslovne strateške transformacije Javne agencije SPIRIT. Pripravilo je trajnostno poslovno strategijo za obdobje 2021-2025.

2018 – 2020 – Nakup novih dveh obdelovalnih centrov Hermle C650 in Takumi.

2017 – V tem letu smo pridobili dva ISO standarda, in sicer: ISO 9001 – Sistem vodenja kakovosti in ISO 14001 – Sistem ravnanja z okoljem.

2013-2016 – Nakup treh 5-osnih obdelovalnih centrov in nove potopne erozije INGERSOLL.

2011-2012 – Zaradi večanja dimenzij naših orodij, kar zahteva poleg večjih strojev tudi večji delovni prostor smo se odločili za II. fazo gradnje našega poslovno proizvodnega objekta. Gradnja je bila končana v letu 2012. S to II. fazo gradnje smo pridobili dodatnih 650 kvadratnih metrov proizvodnih in 150 kvadratnih metrov poslovnih prostorov. Investirali smo v nakup večjega vrtalno rezkalnega centra ter uredili proizvodnjo z novimi dvigali. Tako lahko sedaj pri nas izdelujemo kompletna orodja za brizganje do teže cca 10 ton. Na naših obdelovalnih strojih pa obdelujemo obdelovance do teže cca 5 ton. Prav tako izdelujemo utopna orodja za kovanje Jekla in Aluminija.

2004-2011 – V teh letih smo veliko investirali v strojni park in programsko opremo. Kupili smo več 3-osnih in 5-osnih obdelovalnih centrov ter žičnih in potopnih erozij. V letu 2008 smo uredili lastno merilnico s 3D merilnim strojem.

2003 – Selitev v nove proizvodne prostore ter investicije v novo strojno in programsko opremo. Prav tako smo se morali tudi kadrovsko razširiti, kajti sama oprema brez usposobljenega kadra ne pomeni veliko. Pričeli smo s konstruiranjem in proizvodnjo kompletnih orodij za brizganje. Usmerili smo se v orodja za avtomobilsko industrijo in gospodinjske aparate.

1999-2002 investirali smo v novi CNC rezkalni center in žično erozijo ter s tem zagotovili osnovne pogoje za preusmeritev proizvodnje, da bi lahko izdelovali kompletna orodja za brizganje. Prav tako smo v tem času pričeli tudi z gradnje novih poslovno-proizvodnih prostorov.

1995 – ustanovitev podjetja MENART d.o.o. Prvotna dejavnost podjetja je bila usmerjena v obdelavo kalupov za steklarsko industrijo ter izdelavo manjših delov za orodja, kot so vložki, elektrode in podobno. Storitve smo opravljali na 4-osnem rezkalnem stroju MAHO MH 800. Ker je na prelomu tisočletja steklarska industrija prišla v krizo, smo morali začeti z iskanjem novih proizvodov in storitev. Odločili smo se, da svojo proizvodnjo preusmerimo v izdelavo delov za orodja za brizganje Termoplastov in Aluminija ter preoblikovanja pločevine.

 

Kot vsaka sodobna orodjarna tudi naše podjetje skrbi za razvoj tako na področju izobraževanja, kakor tudi na izboljšanju delovnih pogojev zaposlenih. Tako nenehno vlagamo v strojno opremo, izobražujemo zaposlene za delo z njo ter tako ostajamo konkurenčni na trgu.
Verjamemo, da smo orodjarna vredna zaupanja, saj je naš trud vedno usmerjen v kvalitetno izdelavo in doseganje zastavljenih rokov.