O podjetju

Konstruiranje in izdelava orodij MENART d.o.o.

MENART KONSTRUIRANJE IN PROIZVODNJA ORODIJ D.O.O.
MENART D.O.O.
Poljska cesta 21,
3210 Slovenske konjice

E-pošta: menart@menart.net
Telefon: +386 (0)3 758 08 61

 

Zgodovina:

1995 – ustanovitev podjetja MENART d.o.o. Prvotna dejavnost podjetja je bila usmerjena v obdelavo kalupov za steklarsko industrijo ter izdelavo manjših delov za orodja, kot so vložki, elektrode in podobno. Storitve smo opravljali na 4-osnem rezkalnem stroju MAHO MH 800. Ker je na prelomu tisočletja steklarska industrija prišla v krizo, smo morali začeti z iskanjem novih proizvodov in storitev. Odločili smo se, da svojo proizvodnjo preusmerimo v izdelavo delov za orodja za brizganje Termoplastov in Aluminija ter preoblikovanja pločevine.

1999-2002 investirali smo v novi CNC rezkalni center in žično erozijo ter s tem zagotovili osnovne pogoje za preusmeritev proizvodnje, da bi lahko izdelovali kompletna orodja za brizganje. Prav tako smo v tem času pričeli tudi z gradnje novih poslovno-proizvodnih prostorov.

2003 – Selitev v nove proizvodne prostore ter investicije v novo strojno in programsko opremo. Prav tako smo se morali tudi kadrovsko razširiti, kajti sama oprema brez usposobljenega kadra ne pomeni veliko. Pričeli smo s konstruiranjem in proizvodnjo kompletnih orodij za brizganje. Usmerili smo se v orodja za avtomobilsko industrijo in gospodinjske aparate.

2004-2011 – V teh letih smo veliko investirali v strojni park in programsko opremo. Kupili smo več 3-osnih in 5-osnih obdelovalnih centrov ter žičnih in potopnih erozij. V letu 2008 smo uredili lastno merilnico s 3D merilnim strojem.

2011-2012 – Zaradi večanja dimenzij naših orodij, kar zahteva poleg večjih strojev tudi večji delovni prostor smo se odločili za II. fazo gradnje našega poslovno proizvodnega objekta. Gradnja je bila končana v letu 2012. S to II. fazo gradnje smo pridobili dodatnih 650 kvadratnih metrov proizvodnih in 150 kvadratnih metrov poslovnih prostorov. Investirali smo v nakup večjega vrtalno rezkalnega centra ter uredili proizvodnjo z novimi dvigali. Tako lahko sedaj pri nas izdelujemo kompletna orodja za brizganje do teže cca 10 ton. Na naših obdelovalnih strojih pa obdelujemo obdelovance do teže cca 5 ton. Prav tako izdelujemo utopna orodja za kovanje Jekla in Aluminija.

2013-2016 – Nakup treh 5-osnih obdelovalnih centrov in nove potopne erozije INGERSOLL.

2017 – V tem letu smo pridobili dva ISO standarda, in sicer: ISO 9001 – Sistem vodenja kakovosti in ISO 14001 – Sistem ravnanja z okoljem.

Kot vsaka sodobna orodjarna tudi naše podjetje skrbi za razvoj tako na področju izobraževanja, kakor tudi na izboljšanju delovnih pogojev zaposlenih. Tako nenehno vlagamo v strojno opremo, izobražujemo zaposlene za delo z njo ter tako ostajamo konkurenčni na trgu.
Verjamemo, da smo orodjarna vredna zaupanja, saj je naš trud vedno usmerjen v kvalitetno izdelavo in doseganje zastavljenih rokov.